İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, eylül ayında iki yeni sahne, yedi yeni oyun ve “Kaldığımız Yerden. Yeniden” sloganıyla başlıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni sezon repertuvarını Müze Gazhane’de basın ve kültür-sanat dünyasıyla paylaştı. Eylül ayında başlayacak yeni tiyatro sezonu, iki yeni sahne, yedi yeni oyun ve “Kaldığımız Yerden. Yeniden” sloganıyla perde açacak.
Törende İBB Şehir Tiyatroları’nın iki yeni sahne kazandığını söyleyen Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, “Kaldığımız Yerden. Yeniden” sloganıyla yeni sezona başlayacaklarını paylaştı. Eylül ayında 7 prömiyerle sezonu açacaklarını kaydeden Ergen, “Geleneksel olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yaptığımız sezon açılışımızı Müze Gazhane’de yapmak istedik. Çünkü bu sezon iki yeni sahne, Şehir Tiyatroları’nın sahneleri olarak hizmet verecek” dedi.
Şehir Tiyatroları, Müze Gazhane’de!
Darülbedayi’den bugüne kadar, kent için sanat üreten İBB Şehir Tiyatroları, Gazhane’deki iki yeni sahnesinde seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.
Hizmete girecek sahneler hakkında bilgi veren İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Gazhane’nin şehre hizmet etmeye devam etmesinin çok değerli olduğunu söyledi. Ünlü, sahnelerle ilgili şu detayları paylaştı: “Müze Gazhane’de bir İtalyan klasik sahnemiz bulunuyor. Estetik açıdan oldukça güzel bir sahneyi kent için tasarladık. 300 kişilik seyirci kapasitesi bulunuyor. Ayrıca 130 kişilik de bir meydan sahnesi daha var. Özellikle iki sahne ile Anadolu yakasındaki seyircimizle oyunlarımızı buluşturacağız. Her iki sahnemiz de seyircimizle kurduğumuz yakın ve sıcak ilişkiyi güçlendirecek teknik özellikler taşıyor.”
“Etkileyici bir deneyim sunuyor”
Müze Gazhane’deki sahnelerin tamamlanmasının heyecanını yaşadıklarını söyleyen İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, kompleksin hayata geçmesi için yoğun bir çaba verdiklerini kaydetti. Sahnenin salona girişten itibaren seyirciye etkileyici bir deneyim sunduğu belirten Ergen, “Buranın projesi bitmeden bir orkestra çukuru ve hidrolik ön sahne eklemeyi de başardık. Fuayesi de Avrupa’da aşina olduğumuz bir endüstriyel alandan kültür merkezine dönüşüm örneğini taşıyor” dedi.
130 kişilik sahneye de farklı bir yaklaşım benimsediklerini kaydeden Ergen şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’nin nerdeyse tüm sahneleri gibi İtalyan sahne şeklinde düşünülen bu alana, bir meydan sahne tasarladık. İstendiğinde ortada oynanabilen, istendiğinde taşınabilir iskemlelerini kaldırarak ‘bir boş’ alan yaratılan, bu yolla da hem çağdaş yetişkin oyunlara hem de çocuk oyunlarına uygun bir sahne tasarladık. Bu meydan sahnesinde yeni yazarların oyunlarını tercih edeceğiz.”