Nisan2 , 2025

Kültür ve sanat kurumlarına, uluslararası iş birlikleri için hibe fırsatı

İlgili Yazılar

“Var olduğumuz toplum ve döneme kayıtsız kalamıyoruz!”

Ankaralı sanatçı Berrin Güngördü’nün sanatsal serüveni, kişisel deneyimlerle toplumsal...

Shakespeare’in ünlü oyunu Hamlet’ten bir sahne: Ofelya

İngiliz ressam John Everett Millais, yeşillikler ve çiçekler için...

Eskiz defterleri: Sanatçıların ruhlarına açılan pencereler

Sevdiğiniz bir sanatçının kafasındakileri, ruhundakileri kağıda döktüğü, fikirlerinin filizlenip...

PAYLAŞMAK GÜZELDİR!

British Council, Türkiye’deki kültür ve sanat kuruluşlarını uluslararası iş birliği hibesine başvurmaya davet ediyor. 4 Kasım’a kadar başvuruların kabul edileceği programda, Birleşik Krallık’tan bir ortakla proje geliştirme ve işbirliği için 5 ile 75 Sterlin arasında değişen hibe imkanı sunuluyor.

British Council, toplamda 3.5 milyon Sterlin destek imkanıyla, tüm kültür ve sanat kuruluşlarının katılabileceği uluslararası iş birliği hibesini başlatıyor. Hibe programı, Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kuruluşların ortaklaşa işbirliği yapmalarına olanak yaratırken, yeni projeler geliştirmek ve hayata geçirmek için de fırsat sunuyor. Programa, 4 Kasım tarihine kadar https://www.britishcouncil.org/arts/international-collaboration-grants adresinden başvurmak mümkün.

Uluslararası işbirliklerini desteklemeye önem veren British Council, bu hibe programı ile Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kültür-sanat kurumlarının ortaklaşa gerçekleştirecekleri yüz yüze, dijital veya hibrit sanat projelerini desteklemeyi hedefliyor.

Toplamda 3.5 milyon Sterlin destek sağlayacak hibe programı, sanatçıların uluslararası meslektaşlarıyla yaratıcı sanat eserleri yaratmalarını ve geliştirmelerini desteklemek, yeni uluslararası ortaklıkları ve yenilikçi işbirliği yollarını teşvik etmek için tasarlandı.

Program kapsamında, kuruluşlara 5 ila 75 bin Sterlin arasında değişen hibe olanakları sağlanıyor. Başvuruların kabul edileceği projeler; film, müzik, yaratıcı teknoloji (oyunlar, sürükleyici, karma, artırılmış ve sanal gerçeklik dahil), edebiyat, görsel sanatlar, tiyatro ve dans, mimarlık, tasarım ve moda alanlarını kapsıyor. Projelerin aynı zamanda, eşitlik ve kapsayıcılık gibi önemli çağdaş temaları ve/veya iklim değişikliği gibi küresel zorlukları ele alması teşvik ediliyor.